Makelaardij Suurland

Nijverheidsstraat 23, 9648JA WILDERVANK

Woonopp.

498 m2

Perceelopp.

1.078 m2

Omschrijving

Fraai aan het water en in beschermd stads- en dorpsgezicht gelegen monumentale vrijstaande villa met serre op het zuiden, aanbouw en riante fraai aangelegde tuin. De villa is in 1894 gebouwd door de fabriekseigenaren Everts en kenmerkt zich door een classicistische stijl, goed materiaalgebruik, veel authentieke details en veel woonoppervlakte.

Begane grond: Via het tochtportaal met gegraveerde ramen komt u in de ruime hal met Carraramarmeren vloer en loopt u direct tegen de fraaie trapopgang naar de tweede en derde verdieping aan.

Aan uw rechterhand treft u een kantoor/speelkamer (ca.15,5m²) en een royale woonkamer (ca.36m²) met visgraatparket vloeren, verder aan uw linkerhand een tuingerichte woonkeuken (ca.34m²) met marmeren schouw en een moderne hoek inbouw keuken (2021) met inductie kookplaat, combi-oven, stoomoven, koelkast, vriezer en vaatwasser, vervolgens een doorgang naar de aangebouwde, op het zuiden gesitueerde serre (ca.14m²) met glas-in-lood ramen (beiden voorzien van visgraatparket). In de hal vindt u verder de ruimten naar een archief, een royale provisiekelder, een pantry, een hangend toilet en fontein en nog een extra kamer (ca.8m²).

Aan het einde van de hal is de deur naar de 2e woonkeuken (ca.38m²) met een inbouwkeuken met diverse inbouwapparatuur (natuur stenen vloer). Via de keuken kom je in een royale inpandige berging (ca.30m²) met een schuifpui over de volle breedte richting buitenterras. Vanuit de berging ga je via een vaste trap naar de zolderruimte (ca.52m²) en de kelder (ca.25m²) met CV opstelling (Atag HR ketel 2006).

Eerste verdieping: overloop, 3 riante slaapkamers (allen ca.30m²), één slaapkamer is voorzien van een walk-in-closet, de slaapkamers zijn voorzien van eiken visgraatparket; verder op deze verdieping een badkamer met ligbad, doucheruimte (stoomcabine) en badkamermeubel, voorzien van vloerverwarming (in aanbouw), daarnaast is er een separaat toilet, met bidet en wastafel.

Via vaste trap naar tweede verdieping: 4 royale slaapkamers, een separaat toilet en een 2e badkamer met een ruime douche en wastafel. Berging met een gasboiler voor de warmwatervoorziening.

Het huis is grotendeels voorzien van isolerende beglazing.
De kap van de woning met zijn vijf met zink afgewerkte dakkapellen is volledig vervangen en geïsoleerd (2019).
De woning is voorzien van 24 zonnepanelen.
Prachtig beschutte tuin met zonneterrassen op het zuidwesten gelegen.

Lees meer...
Streetview

Volg ons

Contact

Suurland makelaardij
Kerkstraat 63
9641 AP Veendam

Openingstijden:
maandag - vrijdag 9.00 - 17.30 uur
zaterdag gesloten

T (0598) 61 49 85
E info@suurland-makelaardij.nl

BTW: 0055.49.425
KVK: 023 23 808

Makelaardij Suurland