Makelaardij Suurland

Over Suurland MakelaardijVeertig jaar vertrouwde kwaliteit

Makelaardij Suurland is een zelfstandig en onafhankelijk makelaarskantoor, al vijftig jaar 
geworteld in de regionale samenleving van Veendam en omstreken. Ons kantoor bevindt zich in het hart van Veendam aan het Kerkplein.

Van hieruit koppelen wij onze lokale kennis aan de voordelen die de landelijke NVM-organisatie ons biedt. Voeg daarbij een gezonde dosis enthousiasme en persoonlijke aandacht en alle ingrediënten voor een prettige samenwerking zijn aanwezig. 
 
We bieden het totale pakket: We zijn een NVM makelaarskantoor maar we regelen ook de hypotheek via onze Hypotheekshop en noodzakelijke verzekeringen. Of bijvoorbeeld taxatie van je woning. 

Ook voor taxatie en aan- en verkoop bedrijfsonroerendgoed

We zijn niet alleen makelaar van woonhuizen. We bezitten ook volop expertise op het gebied van taxatie en aan- en verkoop van bedrijfsonroerendgoed. Freerk Suurland is zelfs de enige gecertificeerde makelaar en taxateur op dit gebied in de wijde omgeving. Ook collega-makelaars vragen hem op dit gebied om bijstand en advies. Dus ben je op zoek naar een deskundige en betrouwbare makelaar die je kan adviseren bijstaan bij het ingewikkelde proces van taxatie en verkoop van jouw bedrijfspand? Neem dan eens contact op met Freerk Suurland voor een vrijblijvende kennismaking. 

Familiebedrijf

Suurland is nog een echt familiebedrijf, in 1972 opgericht door vader Ton Suurland en nu het oudste kantoor in Veendam. We vormen een hecht team waardoor er korte lijnen zijn en veel persoonlijke aandacht: wij luisteren echt en helpen je de juiste weg te vinden op de woningmarkt! 

Film

Het tv-programma Woontips van RTL 4 maakte deze video over onze dienstverlening. Leuk om te bekijken!

> Klik op deze link en bekijk de aflevering!

Freerk Suurland

Makelaar en hypothecair planner

Freerk Suurland houdt niet van half werk. Wat hij aanpakt wil hij goed doen, grondig en met beleid. Hij is een man van brede kennis, op meerdere markten thuis. Makelaar, hypothecair adviseur, NWWI-adviseur: in al deze rollen weten mensen hem te vinden. Dat hij daarnaast nog tijd heeft voor het maken van verre reizen is eigenlijk een wonder.

Hoe combineer je al die verschillende rollen en functies?

"Juist die combinatie maakt het voor mij leuk! Zo heb ik het altijd gedaan. Ik verdiep me graag in dingen, dat had ik als kind al. Ik groeide op in een makelaarsgezin en hoorde mijn vader en moeder tot ‘s avonds laat praten en onderhandelen met mensen. Dat ondernemersgevoel krijg je dan gewoon mee. Maar ik wilde ook graag studeren, mijn kennis vergroten. Ik dacht aan marketing en PR, een eigen reclamebureau. Ik koos daarom HEAO Commerciële economie maar deed tegelijkertijd alle keuzevakken voor makelaardij."

Je hield meerdere opties open?

"Precies, ik vond studeren leuk maar zocht wel altijd naar de vertaling in de praktijk, het runnen van een bedrijf. Heb nog een paar jaar in Duitsland gestudeerd en ging toen aan de slag in de marketing bij Unisyss in Frankfurt. Een IT-bedrijf met een mooi product. Ik kwam er echter al snel achter dat zo’n grote organisatie niets voor mij was. Ik wilde iets voor mezelf. Dat kwam in een stroomversnelling toen Pa ziek werd en ze iemand nodig hadden met de juiste papieren om de zaak te runnen. Het familiebedrijf kreeg dus zijn opvolger in de familie!"

Dus toen was je fulltime makelaar?

"Nou, niet helemaal. Ik runde samen met m’n broer al het makelaarskantoor en deed de hypothecaire planning. Maar in de avond volgde ik nog een MBA-opleiding. Ik wilde nog meer kennis verwerven in bedrijfsvoering en management. Ik was een van de jongste studenten tussen allerlei hogere managers uit het bedrijfsleven. Intensief maar heel inspirerend."

Nu eindelijk uitgeleerd?

"Dat ben je nooit. Je moet als NVM-makelaar constant je kennis up-to-date houden. Omdat ik als een van de weinigen die rol combineer met hypothecaire planning, waar veel verandert, zit ik dus nog vaak in de boeken. Maar het leukste is om met die kennis je klanten te ondersteunen. Het vertrouwen krijgen om een goed advies."

Hoe pak je dat aan?

‘‘Voorzichtig realistisch’ zou ik het noemen. Ik ben bijvoorbeeld altijd vrij conservatief geweest in mijn hypotheekadviezen. Ook in de jaren negentig adviseerde ik mensen niet om die 'lucratieve beleggingshypotheek' te nemen. Als makelaar weet je namelijk dat je dan ook met een restschuld kan komen te zitten. De mensen die daar toen toch voor kozen en hun hypotheek dus ergens anders regelden, zie ik nu weer terugkomen: 'Freerk, jij hebt het toen toch goed gezien', krijg ik dan te horen, 'Wil je het nu weer voor ons oppakken?' Dan zeg ik natuurlijk geen nee. Ze weten dat ze me kunnen vertrouwen en daar gaat het om. Ik ben makelaar in de breedte en in de diepte. Dat betekent dat je soms ook nee moet durven zeggen."

Dus je werk is je passie?

"Het zelfstandig ondernemen, het omgaan mensen, het opbouwen van een langdurige relatie met je klanten -in voor en tegenspoed, dat is wat mij drijft. Maar ik kan het ook goed loslaten hoor! Bijvoorbeeld als ik weer op reis ben met mijn vriendin. Met een camper door Amerika of op safari in Afrika. Ik zei het laatst nog tegen haar: Dat reizen, dat onderweg zijn, is ook een vorm van vrij zijn. Dat zou ik zo een jaar vol kunnen houden!"Lees meer...
Stuur een e-mail


Hans Suurland

Assistent Makelaar

Hans is de financiële man van het bedrijf. Gedegen en precies. De juiste eigenschappen voor het bijhouden van de boeken van de drie bedrijven Suurland Makelaardij & De Hypotheekshop, Suurland Assurantiën en Suurland Beheer. Maar hij doet meer: bezichtigingen, onderhandelingen, onderhoudswerk aan panden uit de beheerportefeuille. Met zijn twintig jaar ervaring is Hans een beetje een alleskunner.

Klopt dat beeld: een alleskunner?

"Nou ja, ik noem mezelf eerder een ‘manusje van alles’! De stille kracht die wat op de achtergrond blijft, al doe ik inderdaad ook bezichtigingen en andere ondersteunende makelaarswerkzaamheden. Ik probeer goede contacten te onderhouden met mijn klanten, dat vind ik heel belangrijk. Vaak zijn dat kleine dingen, bijvoorbeeld dat je snel antwoordt op een mail."

Haal je daar je voldoening uit?

"Ja, vooral als het je lukt een klant met een ontevreden gevoel weer tevreden te stellen. Natuurlijk geeft het een kick als je een pand goed verkoopt, maar de waardering van de klant is toch belangrijker. Je steekt energie in het opbouwen van een goede relatie en dat krijg je dan terug."

Is dat ook niet kenmerkend voor de werkwijze van Suurland?

"Klopt, zo doen we het al veertig jaar! In goede en in slechte tijden kiezen we voor een goede relatie en het opbouwen van vertrouwen. Geen mooie verhalen vertellen, maar gedegen adviezen geven. Dat wordt gewaardeerd. Mensen komen terug. Eerlijkheid duurt ’t langst!"

Lees meer...
Stuur een e-mail


Guus de Ruijter

Assistent Makelaar

Hij kent de familie Suurland al van jongs af aan. Van school, van de voetbalclub en van gezamenlijke vrienden. Toen Freerk Suurland zocht naar versterking en hoorde dat Guus met zijn makelaarsopleiding bezig was, was het snel geregeld. Nu, vijftien jaar later, is Guus een van de bepalende gezichten van makelaardij Suurland.

Bekend in heel Veendam en omstreken?

"Nou, niet overdrijven, maar ik denk wel dat heel veel mensen mij kennen. Hier op kantoor zie je mij vaak achter de balie. Ik ontvang mensen, regel afspraken en doe veel bezichtigingen. Ook regel ik de verkoop van ex-huurwoningen. Omdat ik veel taxatierapporten uitwerk en koopaktes opstel, heb ik ook veel contact met banken en notariskantoren."

Wat doe je het liefst?

"Ik hou ervan dingen tot op de bodem uit te zoeken, de knoop te ontwarren, bijvoorbeeld bij het opstellen van koopaktes. Maar de meeste voldoening haal ik uit het begeleiden en adviseren van klanten bij bezichtigingen. Mensen de mogelijkheden van een huis laten zien, al is het misschien nu een bouwval."

Hoe pak je dat aan dan?

"Open en eerlijk zijn. Het niet mooier maken dan het is. ‘Zo is het met dit huis gesteld, dat moet ermee gebeuren’. Als je daar een eerlijk beeld van geeft, kun je vervolgens verder praten over de mogelijkheden. Als je daar goed uitkomt en een klant jou het vertrouwen wil geven, is dat heel bevredigend."

Is het niet lastig in deze tijd?

"Natuurlijk zit de woningmarkt in een flinke dip. Maar een huis kopen is een emotie, beïnvloed door externe factoren die moeilijk zijn te meten. Persoonlijke omstandigheden zijn echter meestal doorslaggevend. Je vindt je liefde en wil gaan samenwonen of trouwen, dan wil je op dat moment een huis, in welke marktsituatie dan ook!"

Lees meer...
Stuur een e-mail


Anita van der Veen

Office-manager

Al twintig jaar verzorgde ze de afwikkeling van hypotheekstukken en woningverzekeringen, nu krijgt Anita van der Veen er ook de makelaarskant bij. “Een nieuwe uitdaging en wat ik altijd heb gewild,” vertelt de geboren Veendamse en officemanager van Makelaardij Suurland.

Het kan soms letterlijk raar lopen. Ben je lekker aan het trainen, word je gevraagd of je geen interesse hebt in een nieuwe baan bij makelaardij Suurland. Het overkwam Anita van der Veen. Ze loopt twee keer in de week met haar hardloopgroepje in Veendam, waartoe ook Freerk Suurland behoort.

Nieuwe baan

“Heerlijk is dat, even hardlopen en alle dagelijkse beslommeringen aan de kant zetten,” vertelt Anita. “Freerk kende ik van de training, maar ik had nooit gedacht dat ik op deze manier aan een nieuwe baan zou komen. En ook nog hier in Veendam!”

Maar het gebeurde dus. Freerk zocht een nieuwe officemanager en wist dat Anita bij De Hypotheker in Groningen werkte. Anita: “Ik had het daar prima naar mijn zin, maar toen Freerk me vroeg als nieuwe officemanager van zijn makelaarskantoor en hypotheekshop, hoefde ik niet lang na te denken.” Vanaf november versterkt Anita nu het team van Makelaardij Suurland.

Dichtbij de mensen

“Wat ik erg leuk vind, is dat ik nu het hele proces van huizen kopen en verkopen, de hypotheek afsluiten en het regelen van de verzekeringen begeleid. Ik sta dichter bij de mensen en kan echt een relatie opbouwen met de klant. Het geeft een prettig gevoel dat je er altijd kan zijn voor de klant en dat je op de hoogte bent van het hele proces. Vaak ken ik zelfs het huis waar het om gaat!”

Geboren en getogen

Dat ze nu in Veendam werkt, waar ze bij wijze van spreken iedere straatsteen kent, is een bijkomend voordeel. “Ik woon al heel lang in Veendam, ben er geboren en heb in mijn jeugd een tijd in Muntendam gewoond. Ik sta hier iedere zaterdag op het voetbalveld om mijn twee zonen aan te moedigen. Ik ken hier heel veel mensen, ik ken de mentaliteit. Prachtig dat ik nu ook hier mijn werkplek heb gevonden.”

Kopje koffie

Bij makelaardij Suurland krijgt ze de kans zich verder te ontwikkelen. “Ik ben heel benieuwd wat er allemaal op mijn pad komt, ik ga het heel open tegemoet. Ik heb er super veel zin in om op ons kantoor mensen te ontvangen en te helpen, al is het met een kopje koffie. Ik sta voor ze klaar!”

Lees meer...
Stuur een e-mail


Volg ons

Contact

Suurland makelaardij
Kerkstraat 63
9641 AP Veendam

Openingstijden:
maandag - vrijdag 9.00 - 17.30 uur
zaterdag gesloten

T (0598) 61 49 85
E info@suurland-makelaardij.nl

BTW: 0055.49.425
KVK: 023 23 808

Makelaardij Suurland