Makelaardij Suurland

Rijkensstraat 1, 9641EG VEENDAM

Woonopp.

177 m2

Perceelopp.

428 m2

Omschrijving

In het groene hart van Veendam treft u dit sfeervolle en authentieke herenhuis gelegen in een rustige straat. Het huis zit vol karakter en ademt de sfeer van weleer. Het huis is gemoderniseerd waarbij de authentieke elementen bewaard zijn gebleven.

Met uitzicht op het hertenkamp en het cultuurcentrum, winkels, bibliotheek, het treinstation en vele andere voorzieningen op loopafstand, is de locatie werkelijk uniek.

Begane grond
Via de zijkant van de woning treedt u de woning binnen via een tochtportaal voorzien van originele tegels en terrazzo vloer. Doorlopend naar de ruime hal valt uw oog direct op de statige bordestrap en de prachtige glas in loodramen.

Vanuit de centrale hal zijn de beide woonkamers te bereiken. Deze kamers worden gescheiden door 2 suitedeuren zodat u er in een handomdraai 1 kamer van maakt. De erker aan de voorzijde zorgt voor veel licht en biedt een prachtig uitzicht.
De authentieke elementen van het plafond en de glas in loodramen maken dat beide kamers nog de sfeer van vroeger ademen.
De knusse houtkachel en de houten vloer zorgen voor een warme ambiance.

Vanuit de hal heeft u tevens toegang tot de keuken/eetkamer met uitzicht op de tuin. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, gasfornuis, afzuigkap, oven en koelkast. De rechte opstelling is eenvoudig in een L opstelling uit te breiden.
Vanuit de keuken komt u terecht in de achtergang van waaruit het toilet, de kelder en de bijkeuken zijn te bereiken. De bijkeuken is voorzien van een wasmachine aansluiting en wasbak. De kelder is droog, heeft stahoogte en bevindt zich onder de eetkamer. In het halletje bij de achterdeur is tevens de originele terrazzo vloer nog aanwezig.

Een andere deur in de hal verschaft u toegang tot een compacte, efficiënt ingerichte kantoorruimte. Een ruimte welke tevens als bergruimte of studeerruimte gebruikt zou kunnen worden.

Eerste verdieping
Via de trap bereikt u de lichte, ruime overloop vanwaar u toegang heeft tot 3 slaapkamers en de badkamer. De slaapkamer aan de voorzijde is voorzien van openslaande deuren en een balkon. Vanuit het balkon kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Alle drie de slaapkamers beschikken over een vaste kast. De badkamer heeft een wastafel, douche en ligbad en wordt deels verwarmd door middel van vloerverwarming. De wanden van de badkamer zijn afgewerkt met berkenhout en u treft er veel kastruimte.

Tweede verdieping
Via een vaste trap bereikt u de tweede verdieping. Hier vindt u een ruime kamer welke zowel als slaapkamer maar ook als werk- of hobbykamer gebruikt kan worden.

Tuin
Zelden treft u zo’n grote achtertuin als deze in het centrum van Veendam. Daardoor is er gedurende de hele dag zon in de achtertuin. Hierdoor hebt u de mogelijkheid om diverse zithoeken te creëren. In de tuin bevindt zich een vijver met rondom uitbundige bloemenborders. De tuin is volledig omheind hetgeen zorgt voor een intieme sfeer en veel privacy geeft.
Achter in de tuin treft u een dubbele vrijstaande houten tuinhuis waarvan het ene deel als bergruimte wordt gebruikt en de andere helft als tuinhuis om op wat koelere dagen te kunnen vertoeven.

Voor het huis bevindt zich een fraai aangelegde ruime tuin welke doorloopt aan de zuid-oost zijde van de woning. Dit versterkt de uitstraling van de woning en geeft de bewoner veel privacy.

Omgeving
Het centrum van Veendam, met haar diverse voorzieningen, ligt op zeer korte afstand (5 minuten wandelen) van de woning. Via de nabijgelegen N33 bereikt u plaatsen als Groningen en Assen in 30 minuten met de auto. Reist u liever met de trein? Met een klein kwartier wandelen bent u bij het treinstation van Veendam.

Bijzonderheden:
- Intergas Kombi Kompakt HRE28/24 A (A-Labelpomp, 2-12-2022)
- Uniek en karakteristiek
- Authentieke elementen
- Schitterende locatie
- Ruime tuin
- Nabij diverse voorzieningen

Lees meer...
Streetview

Volg ons

Contact

Suurland makelaardij
Kerkstraat 63
9641 AP Veendam

Openingstijden:
maandag - vrijdag 9.00 - 17.30 uur
zaterdag gesloten

T (0598) 61 49 85
E info@suurland-makelaardij.nl

BTW: 0055.49.425
KVK: 023 23 808

Makelaardij Suurland