Makelaardij Suurland

Guus de Ruijter

Assistent Makelaar

info@suurland-makelaardij.nl
(0598) 61 49 85

Hij kent de familie Suurland al van jongs af aan. Van school, van de voetbalclub en van gezamenlijke vrienden. Toen Freerk Suurland zocht naar versterking en hoorde dat Guus met zijn makelaarsopleiding bezig was, was het snel geregeld. Nu, vijftien jaar later, is Guus een van de bepalende gezichten van makelaardij Suurland.

Bekend in heel Veendam en omstreken?

"Nou, niet overdrijven, maar ik denk wel dat heel veel mensen mij kennen. Hier op kantoor zie je mij vaak achter de balie. Ik ontvang mensen, regel afspraken en doe veel bezichtigingen. Ook regel ik de verkoop van ex-huurwoningen. Omdat ik veel taxatierapporten uitwerk en koopaktes opstel, heb ik ook veel contact met banken en notariskantoren."

Wat doe je het liefst?

"Ik hou ervan dingen tot op de bodem uit te zoeken, de knoop te ontwarren, bijvoorbeeld bij het opstellen van koopaktes. Maar de meeste voldoening haal ik uit het begeleiden en adviseren van klanten bij bezichtigingen. Mensen de mogelijkheden van een huis laten zien, al is het misschien nu een bouwval."

Hoe pak je dat aan dan?

"Open en eerlijk zijn. Het niet mooier maken dan het is. ‘Zo is het met dit huis gesteld, dat moet ermee gebeuren’. Als je daar een eerlijk beeld van geeft, kun je vervolgens verder praten over de mogelijkheden. Als je daar goed uitkomt en een klant jou het vertrouwen wil geven, is dat heel bevredigend."

Is het niet lastig in deze tijd?

"Natuurlijk zit de woningmarkt in een flinke dip. Maar een huis kopen is een emotie, beïnvloed door externe factoren die moeilijk zijn te meten. Persoonlijke omstandigheden zijn echter meestal doorslaggevend. Je vindt je liefde en wil gaan samenwonen of trouwen, dan wil je op dat moment een huis, in welke marktsituatie dan ook!"

Volg ons

Contact

Suurland makelaardij
Kerkstraat 63
9641 AP Veendam

Openingstijden:
maandag - vrijdag 9.00 - 17.30 uur
zaterdag gesloten

T (0598) 61 49 85
E info@suurland-makelaardij.nl

BTW: 0055.49.425
KVK: 023 23 808

Makelaardij Suurland